Domena: https://www.koala-kombucha.pl/
Dodano: 2019-02-13
Telefon:
Adres: Chmielewskiego 18
Miejscowość: Szczecin
Kod pocztowy: 70-028
Źródła:
https://www.koala-kombucha.pl/





Wystaw Komentarz





Oceń firmę (0 z 0 głosów)


Brak komentarzy! Bądź pierwszy!



Koala Kombucha • Kombucza


Czy podwójnie fermentowana mieszanka organicznych herbat może mieć cenne właściwości zdrowotne? Kombucza (nazywana także grzybem herbacianym) inspirowana tym, co wymyślono już 2000 lat temu na Dalekim Wchodzie, pita na całym świecie, przygotowywana jest także w Polsce, na specjalnie założonej farmie w województwie zachodniopomorskim. Butelka gazowanego napoju pełna jest żywych kultur bakterii takich jak m.in.: Acetobacter, Brettanomyces, Lactobacillus Gluconacetobacter czy Zygosaccharomyces. Zawiera także antyoksydanty, które pomagają w oczyszczaniu organizmu, karmionego na co dzień przetworzoną żywnością. Zawiera także szereg witamin (z grupy B i C) oraz składników mineralnych (m.in. potas, miedź, cynk, wapń, żelazo). Wyglądem przypomina galaretowatą masę.

Aby nie zabijać naturalnie wytworzonych bakterii, napój nie jest poddawany pasteryzacji. Nie zawiera także żadnych konserwantów i posiada certyfikat BIO. W procesie fermentacji wykorzystywany jest cukier, który bakterie przetwarzają w kwasy organiczne. Jednak jego finalna zawartość wynosi poniżej 0,5g na 100ml.

Grzyb herbaciany polecany m.in. osobom, które stosują diety odchudzające, chcą obniżyć cholesterol, oczyścić organizm z toksyn, mają problemy z pamięcią i koncentracją. Pomaga on także uregulować pracę układu pokarmowego oraz wzmocnić odporność.

Napój przechowuje się w lodówce, aby zachować jego naturalne właściwości. Trzymany w temperaturze pokojowej może się bowiem zepsuć. Stosowanie kombuczy najlepiej zacząć od nie większej ilości jak 330 ml dziennie. Układ pokarmowy, który wcześniej nie przyjmował takiej dawki probiotyku, może bowiem różnie zareagować. Nie ma co się dziwić na widok pływającej w butelce galaretowatej substancji – to nic innego jak kultury bakterii scoby, czyli normalny efekt zdrowej fermentacji.

Aby dowiedzieć się, gdzie można spróbować tego produktu i zaopatrzyć się w niego, można zajrzeć na stronę koala-kombucha.pl. Tutaj też dostępnych jest więcej informacji na temat napoju – jego produkcji oraz właściwości.  



Inne w pobliżu

AJEDEN Sp. z o.o.